Опасностите от диетите със сокове

techna-dieta

Този тип диети не осигуряват на организма ни необходимите вещества за правилното му функциониране. Или поне не достатъчно. Липсата на храна предизвиква липса на енергия, което причинява виене на свят и дори припадъци.

Слабителен ефект. Когато прекараме няколко дни на плодови и зеленчукови сокове, се провокира слабителен ефект. Това обаче означава висок риск от дехидратация.

Енергия. Въглехидратите и протеините са основният източник на енергия за тялото. Без тях, се чувстваме изтощени и преуморени, без сили за нищо.

Косопад. Дефицита на хранителни вещества се отразява пагубно и на косата. Косопадът е сигнал, че храненето ни е неправилно.

kosopad-navici

Глад. Ако храненето ни се базира само на сокове от плодове и зеленчуци, чувството за глад няма да изчезне, тъй като те не са достатъчни, за да го облекчат.

Бъдете изключително внимателни с тези диети. Ако се правят, те са с кратка продължителност – няколко дни, обикновено не повече от 3- 4. Обикновено служат по- скоро за пречистване на тялото от токсини. Няма как с такава диета да се отслабне трайно, тъй като щом минем на твърда храна, свалените килограми ще се върнат обратно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване