Летни напитки: най- хидратиращите и най- нискокалоричните

napitka-liato

Хидратацията е храненето са жизненоважни, за да гарантират здравето ни. А и нашата фигура. Напитките могат да са много полезни за диетата ни, освен като начин на хидратиране и освежаване.

Една от основните грешки, които пречат на правилната хидратация, е да пием, само когато усетим жажда. Особено в топлите месеци. През лятото трябва да сме най- внимателни по отношение на хидратацията. Трябва да пием поне по 2 литра на ден за жените, и към 3 литра за мъжете.

Дехидратацията се изразява в редица неприятни симптоми, като загуба на концентрация, преумора, липса на издръжливост, главоболие, загуба на краткотрайната памет и др.

sheik-ot-kivi

Какви напитки можем да включим в лятната си диета?

Зеленчуковите сокове са много интересни като вкус и плътност. Можем да си приготвим доматен сок, от целина, в комбинация с домат и морков.

Цитрусовите са сред най- приятните. Портокали, лимони, грейпфрут или лайм. Може да ги приготвим и под формата на скреж.

Най- подходящите съставки за натуралните шейкове са обезмаслено прясно мляко, плодове като диня или череши. Не трябва да добавяме захар. Можем да използваме други заместители, като стевия.

Различните билкови отвари също са подходящи. Само че ще ги пием студени.

Кафе също можем да пием. Но можем да му добавяме натрошен лед, за да е студено.

От алкохолните напитки, за лятото е подходяща бирата. Но трябва да сме умерени с консумацията й. 1- 2 чаши за жените и 2- 3 за мъжете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване