Кои термогенни храни да включим в диетата си

otslabvane-saveti

Термогенните храните отключват реакция на производство на топлина от тялото, като ускоряват метаболизма ни по време на хранене.

Тези храни могат да ви помогнат да увеличите с 10% метаболизма си.

1 Червен пипер. Заради съдържанието на капсаицин, което е веществото, отговорно за пикантния вкус, създава усещане за ситост и помага за топенето на мазнините. Подправката може да увеличи метаболизма ви до 25%.

2 Черен пипер. Съдържа пиперин, вещество, което блокира образуването на нови мастни клетки.

3 Джинджифил. Съдържа веществото джинджерол, което действа противовъзпалително. Като увеличава термогенезата, помага за отслабването, като увеличава скоростта на метаболизма.

djindjifil-za-kosa

4 Къри и куркума. В Индия се използват редовно. Имат термогенно действие, а също и антиоксидантно. Препоръчително е да се смесват с черен пипер, за да се усвояват по- добре.

5 Канела. Съдържа фитонутриенти, които поддържат стабилни нивата на инсулина. Нивата на захарта се балансират. Затова се препоръчва много за болните от диабет. Приемът на половин лъжичка на ден предизвиква ефекта на термогенеза, а и регулира кръвната захар.

6 Кафе. В умерени дози кофеинът принуждава мускулите да изпитват нужда от повече енергия от нормалната. Съдържа и параксантин, който помага за изгарянето на мазнините. Не трябва обаче да прекалявате с количеството кофеин, защото в по- големи дози увеличава секрецията на инсулин, който увеличава натрупването на мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване