Какво да ядем и какво – не, за да имаме Бърз Метаболизъм:

otslabvane-5

Ако искаме да отслабнем, но знаем, че ще е трудно, защото метаболизмът ни е бавен, можем да използваме някои ценни съвети как да подобрим работата му.

Един от начините да ускорим обмяната на веществата и така да топим по- лесно мазнините, е като консумираме храни, които имат свойствата да го постигнат.

Ето някои от храните, които могат да направят метаболизма по- бърз:

Зелените ябълки са сред най- подходящите за тази цел. Увеличават метаболизма и така изразходваме по- лесно излишните калории.
Рибата също е сред тези храни. Най- добрият вариант е да консумираме бяла риба.
Пилешкото месо съдържа малко мазнини. Съдържа много протеини, които помагат да имаме по- бърз метаболизъм.
Броколи, маруля и спанак също помагат да изразходваме повече енергия. Този тип зеленчуци са задължителни за всеки режим за отслабване.
Яйцата също са подходящи за ускоряване на метаболизма. Белтъкът е изключително богат на протеини, които ускоряват обмяната на веществата. Освен това, яйцата са богати на витамин В12, който е много важен за контрола на метаболизма.
Зеленчуците са богати на фибри, минерали и витамини. Всички видове са с ниско съдържание на калории. Въпреки това, те ни създават усещане за ситост за дълго време. По- голямата консумация на зеленчуци е задължителна за всяка диета за отслабване.
Киселото мляко е богато на протеини и калций. Тази комбинация ускорява метаболизма и ни поддържа сити за доста време.
Чушките ще ни помогнат да не изпитваме глад между храненията. Освен това, помагат за намаляване на мазнините по корема.
Лещата е богата на витамини и минерали, сред които калций, желязо и калий.

Добре е да се опитваме да включваме тези храни в ежедневното си меню, за да осигуряваме на тялото си необходимата комбинация от вещества, която да ускорява метаболизма ни.

Храни, които не ускоряват метаболизма:
За да успеем на отслабнем при бавен метаболизъм, трябва да ограничим значително някои източници на въглехидрати. Ето кои са те:

Пастата и хлябът затрудняват правилното храносмилане и често водят до тежест в стомаха. По този начин забавят метаболизма.
Картофите също трябва да се намалят, ако искаме да имаме по- бърз метаболизъм. Пържените пък са категорично забранени в диетата.
Наситените мазнини като масло, сметана, олио също трябва внимателно да се контролират.
Бялото брашно също трябва да се избягва, за да регулираме метаболизма си. То увеличава глюкозата в кръвта и ни кара да чувстваме по- скоро и по- силен глад.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване