Какви храни трябва да съдържа диетата за топене на мазнините – Виж Тук:

За да се преборим с излишното тегло, трябва да се храним по определен начин, както и да се движим. Ежедневното ни меню трябва да съдържа такива храни, които помагат на организма да топи излишните мазнини.

Важна част от битката с излишните килограми е и хидратацията. Трябва да пием достатъчно вода през деня, за да поддържаме работата на тялото. Не се препоръчва консумацията на газирано и алкохол.

Ето какви храни трябва да съдържа една диета, която трябва да топи мазнините:

Нискомаслени млечни продукти: Те са богати на калций, който е много ефективен в разбиването на мастните клетки. Към тази група спадат нискомаслено прясно мляко, кисело мляко, сирене, извара.
Цитруси: Портокалите, грейпфрутът и лимоните съдържат големи количества витамин С. Това помага на организма бързо да преработва мазнините, така че да не се натрупват.
Пъпеш: Богат е на калий, който пречиства тялото от задържани течности.
Орехи: заради високото съдържание на омега- 3 мазнини, намаляват нивата на хормона на стреса – кортизол, който е сред основните причини за напълняване. Важното е да се консумира точната доза, без да се превишава.


Бадеми: богати са на протеини, калций, фибри и омега- 3, които превръщат мазнините в източник на енергия. Контролират нивата на кръвната захар и активират метаболизма.
Овес: богати са на фибри и протеини, които понижават холестерола. Пречистват кръвта като изхвърлят мазнините и токсините от тялото.
Сьомга: богат източник на омега- 3 и протеини, които участват в образуването на добрия холестерол, активират метаболизма и помагат за топенето в областта на корема.
Зехтин: съдържа полезни мазнини, които са много важни за организма. Те помагат за усвояването на витамини и минерали.
Пълнозърнести храни: ориз, овес, паста, хляб и пр. Разбира се, не трябва да се прекалява с тях, ако не се движим достатъчно, за да изразходим енергията им.
Чисти протеини: яйца, пилешко, бяла риба, нискомаслени продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване