Как сами да изработим диетичното си меню? Виж Тук:

dieta-5

Колко калории трябва да получаваме от всяко хранене, за да можем да свалим излишните килограми? Ето как сами да организираме диетичните си менюта:

1. Закуска – 350 – 450 калории.
Трябва да съдържа храни, които принадлежат на тези три групи: млечен продукт+ пълнозърнест+ плод. Например: чаша обезмаслено прясно мляко с 1-2 лъжици зърнена закуска + 300 грама сок от ананас и портокал. Втори вариант: ½ кофичка кисело мляко, 2 печени филийки пълнозърнест хляб с малко зехтин и шарена сол, 1 мандарина.

2. Обяд – 500 – 550 калории
Започваме със салата или друг вид ястия от зеленчуци. Друг ден може вместо салата, 1 варен или печен картоф. Месото и рибата се готвят с малко мазнини. Могат да се съчетаят с готвени зеленчуци, салата или бобови култури. Може най- много 1 филия хляб.

dieta-6

3. Вечеря – 275 – 325 калории
Като първо, порция зеленчукова супа – топла или студена. Второто трябва да включва малки количества зеленчуци, бобови култури и протеини (яйца, пилешко, месо, риба).

4. Междинни закуски – 125- 175 калории
Правят се преди обед и следобед. Или само едната. Може да бъде плод, кисело мляко или домашно приготвен сандвич с пълнозърнест хляб.

5. Важно е да отбележим, че не трябва напълно да се изключва хляба или храните, съдържащи нишесте. Само трябва да се внимава с количеството и да не се прекалява. Те съдържат сложни въглехидрати, които ни поддържат сити за повече време.

Няколко важни насоки:

Зехтинът е ценен съюзник в отслабването, който не трябва да се изключва. Но трябва да се внимава с количеството, тъй като 1 лъжица съдържа около 90 калории.

Със сиренето трябва да се внимава също и да се избират по- нискокалорични варианти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване