Как да се храним, за да имаме плосък корем

korem-1

Идеята, че можем да имаме стегнат и плосък корем, само чрез традиционни коремни преси, продължава да е много популярна, въпреки че изобщо не е вярна. Вече е доказано, че макар този тип упражнения да са насочени изцяло към конкретната проблемна зона, не са достатъчни, за да стопим мазнините. Трябва да съчетаем режим на хранене и упражнения, за да получим най- после желания резултат.

Не е необходимо да спазваме конкретна диета, която да е много строга. Достатъчно е да наблегнем на полезните храни и да изключим вредните. А също и да включим в менюто си такива, които подобряват храносмилането и помагат срещу подуване.

Кимион. Изключително полезна за храносмилането и за стомаха подправка. Намалява образуването на газове и благоприятства пречистването на храносмилателната система.

Чай от лайка с анасон или мента. Помага на храносмилането и елиминира газовете.

dinia

Диня. Има диуретичен ефект и е богата на фибри.
Кисело мляко. Млечно- киселите бактерии в него помагат за балансирането на чревната флора.

Артишок. Съдържа веществото цинарин, което помага за по- бързото храносмилане на мазнините. Помага да контролираме апетита, тъй като усвоява водата от стомаха и ни кара да се чувстваме по- сити. Има диуретичен ефект и помага да елиминираме мазнините.

Овесени ядки/трици. Осигурява ни енергия и фибри. Идеалната сутрешна закуска или преди тренировка. Сложните въглехидрати, които съдържа, ни помага да се раздадем на максимум.

Зелен чай. Съдържа полифеноли, които помагат за усвояването на натрупаните мазнини. Има лек диуретичен ефект, съдържа ензими, които улесняват обработката на мазнините.

Цитруси и червени плодове. Богатото съдържание на антиоксиданти намалява инсулиновата резистентност, която е една от причините за наднорменото тегло. Засищат ни добре и ни зареждат с много полезни вещества.

Ето и как да комбинираме храните, за да избегнем подуването на корема:

Половината порция трябва да се състои от зеленчуци или салата, а другата половина разделяме на две: четвъртинка за животински протеини, като червено, бяло месо, риба или яйце, или за растителни протеини (киноа, тофу и пр.), а другата четвъртина за въглехидрати (хляб, бобови култури, картофи, ориз или паста). Десертът може да бъде плод или малко кисело мляко с ниска масленост.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване