Как да преодолеем препятствията в диетата за отслабване

Това са някои от често срещаните препятствия, които се случват на много хора, които са на диета. Предлагаме ви и решенията:

dieta-saveti-2

1. Отказвате се много лесно. На третият ден от диетата всичко изглежда както трябва, но някой ви черпи с парче торта или някой носи у дома нещо изкушаващо и много калорично. Веднага забравяте за диетата и се отдавате на порока. Мислите си, че една порция няма да ви попречи, но после идва втора, и трета. Накрая се отказвате от диетата

Решение: Трябва да приложите някоя хитрост. Не захвърляйте усилията си, а потренирайте повече, за да наваксате с изгарянето на калории.

2. Целта ви е временна. Ако правите диета за отслабване заради някакво събитие или дреха, и резултатът няма да трае дълго. Направете категорични промени в начина си на хранене.

Решение: Научете се да се храните здравословно.

dieta-antistres

3. Премахвате хранителна група. Без ориз, без картофи, без въглехидрати. Това са често срещани методи за отслабване, но няма как да са дългосрочни.

Решение: Вместо да си забранявате някои храни, научете си да ги консумирате умерено.

4. Концентрирате се само да ядете малко. Успешното отслабване е комбинация от здравословно хранене и тренировки. Спортът не само подобрява здравето, но и ускорява метаболизма.

Решение: Тренирайте по 3 пъти седмично.

5. Ядете повече заради емоции. Много хора искат да подобрят душевното си състояние чрез ядене на вкусна храна. Обикновено така си мислят, че решават някаква травма или ще излязат от депресия.

Решение: Потърсете утеха другаде, освен в храната: компания на приятели, разходки, тренировки, пиене на вода и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване