Как да отслабнем със 7 или повече килограма

otslabvane-plodove

Ако искате да отслабнете, независимо от броя на килограмите за сваляне, рецептата е винаги една и съща: подходящо хранене и физическа активност.

Има различни причини, поради които да искаме да отслабнем: например, предразположени сме генетично към напълняване. При жените, бременността и менопаузата са фактори, които често водят до напълняване. При мъжете паласките се появяват обикновено, когато престанат да спортуват или спрат цигарите.

Някои заболявания също могат да причинят качване на килограми.

Апетит ни също е фактор, който може да ни накара да напълнеем. Ако огладняваме при стрес, например.

Като начало, реалистичното отслабване е да се върнете към теглото, което сте имали, преди да качите излишните килограми. Според лекарите, сваляне на 5% до 11% от началното тегло е много подходящо количество, което подобрява нивата на холестерол и кръвна захар. Друг ориентир е индексът на телесната маса- трябва да е по- малък от 25.

Ако целта ви е да свалите 7 или повече килограма, трябва да подобрите хранителните си навици и да увеличите физическата активност. Ако наднорменото тегло е прекалено голямо, по- добре се обърнете към специалист.

dieta-hrana

КАК ДА СЕ СПРАВИМ САМИ?

Ако смятате, че се храните неправилно е нередовно, ето как да го промените:

Сутрешна закуска:

-Напитка без захар – чай или кафе.
– Пълнозърнеста храна, богата на фибри: пълнозърнест хляб, пълнозърнеста закуска или трици, овес или мюсли. Малко диетично масло или мармалад без захар.
– Млечен продукт, най- добре обезмаслен или с ниска масленост – сирене, прясно или кисело мляко
– плод

Обяд и вечеря:

-Печени зеленчуци: 1 с. лъжица олио на човек за приготвяне на винагрет , 1 с.л. зехтин или диетично масло върху горещите зеленчуци.
– Поне в едното от двете хранения да има месо: пилешко или риба. Може да заместите с две яйца или 2 резена шунка. Между 100- 150 грама, според апетита
– Млечен продукт, например сирене, в едно от двете хранения – 30- 60 грама.
– Старайте се да готвите без мазнина или с 1 лъжичка зехтин или олио.
– Въглехидрат: хляб, ориз, картофи, царевица или бобови храни. Количеството хляб и въглехидрати зависи от необходимата енергия, например: 1/6 багета за жена и 1/3 или ¼ за мъж.

Следобедна закуска:

Зависи колко сте гладни. Яжте плод или млечен продукт с 0% масленост. Филия хляб с парче сирене или парче шунка.

Резултати: Най- разумното отслабване е с 500 грама на седмица. Сваляйте малко по малко, без да бързате, за да не се преуморявате или фрустрирате. Понякога отслабването зацикля и е необходимо да мине време, преди процесът да продължи.

Увеличете физическата активност:

Спортът е много полезен не само за фигурата ни, но и за психическото и физическото ни здраве. Бъдете активни и се движете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване