Хормони и тегло – опасностите

napalnyavane

Понякога хормоналните промени могат много да влияят върху теглото ни. Това са, например, дисбаланс в естрогените, хипотиреоидизъм и пр. Нека разгледаме някои от заболяванията, които засягат жените и мъжете.

По принцип е прието, че хормоналните промени в менопаузата, се отразяват най- силно върху теглото на жените. Наистина ли е така?

Истина е. Менопаузата е много труден период. Всички статистики показват, че тогава жените напълняват. Това е период, в който се случват много физиологични промени. Това е хормонален дисбаланс, в който лесно се натрупват мазнини, образува се целулит. Ако намалим и физическата активност…

maznini-koremna-oblast

Може промените да се дължат и на щитовидната жлеза. Контролът върху теглото изисква правилна хигиена на храненето и редовна физическа активност. При жените, обикновено коремът наедрява в менопаузата, което е доста неприятно. Това е нормално състояние. Не е препоръчителна терапията с хормони.

Драконова диета може ли да ни създаде опасност за хормоналния баланс?

За да се получи хормонален дисбаланс, е необходимо нещо повече от диета. Например, анорексията може да предизвика катастрофални промени в хормоните, но това е вид заболяване. Диетата може да причини дефицит на олигоелементи и витамини, които водят до преумора и блокират процеса на отслабване.

Напълнява ли се от противозачатъчни хапчета?

Съвременните хапчета са доста олекотени. Но при някои жени могат да доведат до напълняване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване