Голямата лъжа за диетичните (light) продуктите! Виж Тук:

dietichni-produkti

Обикновено всеки си мисли, че щом консумира диетични (light) продукти, отслабването му е в кърпа вързано.

Това обаче е много далече от истината. Изследване на канадски лекари доказва, че продуктите, които съдържат изкуствения подсладител аспартам, водят до напълняване, ако ги консумираме по два пъти на ден.

Тази съставка, която замества захарта, се използва масово в хранителната индустрия, като се слага в пълнозърнестите блокчета, хляб, бисквити, вафли, сладолед и др.

Аспартамът причинява качване на килограми, особено в областта на корема, което повишава риска от сърдечно- съдови заболявания, високо кръмно и диабет тип 2.

aspartam

Аспартам

Изследването показва още, че в краткосрочен план аспартамът не е опасен, може дори наистина да помогне за свалянето на килограми. Но в дългосрочен план, категорично води до трупане на килограми и влошаване на здравето.

Според европейските здравни норми, максималната препоръчителна доза за деня е 40 милиграма на килограм от теглото ни.

Но тъй като аспартам се съдържа и в натуралните сокове, газираните напитки, пълнозърнести храни и сладкиши, тази доза се надминава многократно.

Затова, не се подлъгвайте по надписите light (лайт) на храни и напитки. Това означава, че вместо бяла захар е използвам подсладителят аспартам, който обаче не е по- малко вреден и също води до трупане на килограми в дългосрочен план.

Трябва да се опитваме да избягваме максимално подобен тип продукти, въпреки че не е съвсем възможно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване