Експресна Диета за Отслабване – Без Йо- йо ефект!

otslabvane-1

След период, в който сме прекалили с яденето, изведнъж осъзнаваме, че бързо трябва да свалим каченото тегло. А най- добрият начин да се отървем от излишните килограми, качени по време на почивка или на празници, е чрез диета за ударно отслабване.

Предлагаме ви един вариант за експресна диета за топене на мазнини. Хубавото на този режим е, че не е прекалено строг, така че няма опасност да сте постоянно изморени или да ви липсват вещества.
Ето кои са трите фази на тази експресна диета, богата на фибри, витамини и минерали:

ФАЗА 1 – САМО ПРОТЕИНИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
В началото на експресната диета трябва рязко да ограничим калориите. Трябва да изберем такива храни, които ще „изненадат“ организма ни, така че свалим 2- 3 килограма, но без да губим мускулна маса.
Трябва да ограничаваме приема на въглехидрати, за да накараме тялото си да използва своите резерви. Вместо тях, наблягаме на протеините, които действат много засищащо и поддържат мускулите.
Препоръчителните храни за първата фаза са: бобови култури, вода, риба, морски дарове, кръстоцветни зеленчуци, телешко, пилешко, белтък, шунка, млечни продукти с 0% масленост, зеленчуци. Най- хубавото е, че не е необходимо да се ограничаваме много в количеството.
Примерно меню за първата фаза:
Закуска: напитка без захар, 1 млечен продукт, 1 продукт чист протеин
Обяд и вечеря: месо (150 грама) или риба (200 грама), зеленчуци – колкото искаме
Продължителност на фазата: най- много седмица

otslabvane

ФАЗА 2: ПОСТЕПЕННО ВКЛЮЧВАНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ
Целта на тази фаза е да задържим вече свалените килограми и да продължим да сваляме. След строгата първа фаза, трябва да забавим темпото, за да не изморяваме тялото. Затова, във втората фаза постепенно ще включваме протеините. Така леко ще увеличим приема на калории, за да избегнем завишена секреция на хормона инсулин, който провокира трупането на мазнини.
Препоръчителните храни за втората фаза са: протеини и зеленчуци (в количеството, което желаете), 2 плода и 2 филии хляб
Примерно меню за втора фаза:
Закуска: 1 напитка без захар, 1 протеинов продукт, 1 млечен продукт, 1-2 филии пълнозърнест хляб, 10 грама диетично масло
Обяд и вечеря: месо (150 грама минимум) или риба (200 грама минимум), зеленчуци (колкото желаете), 1 плод
Продължителност на втора фаза: докато стигнете желаното от Вас тегло

ФАЗА 3: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИЯ БАЛАНС
Целта на тази фаза е да запазим сваленото тегло. За да го постигнем, не трябва да се връщаме към вредните хранителни навици, трябва да запазите силата на волята си и да се научим да се храните здравословно и балансирано. Затова, трябва да удължим въвеждането на въглехидратите, като си играем с количествата, за да свиква тялото ви, че може да разполага с повече енергия.
Препоръчителни храни: протеини и зеленчуци, 100 грама готвен продукт с нишесте, 2-3 плода, 2-3 филии хляб
Примерно меню:
Закуска: 1 напитка без захар, 1 протеинов продукт, 1 млечен продукт, 2-3 филии пълнозърнест хляб, 10 грама диетично масло
Обяд: месо (150 грама минимум) или риба (200 грама минимум), зеленчуци (колкото искаме)и 1 плод
Вечеря: зеленчуци (колкото искаме), месо (100 грама минимум) или риба (150 грама минимум), 1 плод
Продължителност: няма ограничение

ДЪЛГОСРОЧНО ОТСЛАБВАНЕ
Ако искаме да свалим много килограми, това се случва в дългосрочен план и с промяна в хранителните навици. Това означава промяна в начина на мислене, на живот, например, въвеждането на спорт в ежедневието и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване