Ефикасни Храни за Отслабване

otslabvane-hrani-1

Често се оказва, че храните, които ще ни помогнат да отслабнем, се намират в хладилника ни. Предлагаме ви някои от лесно достъпните варианти, които ще са ви от голяма полза в битката с излишните килограми.

Тези храни съдържат сложни въглехидрати, които засищат и трайно намаляват апетита, така че да приемаме по- малко калории.

Не е необходимо да се ограничавате особено в консумацията на тези храни. Някои зеленчуци обаче, като карфиол, броколи, могат да ви подуят корема.

Нискомаслено кисело мляко

Изследване на университета в Тенеси доказва, че в рамките на 3 месечна програма за отслабване, хората, които са приемали по 3 пъти дневно кисело мляко, са свалили два пъти повече килограми от тези, които не са.

Причината е, че калцият в киселото мляко се комбинира с други биоактивни съставки, които се съдържат в млечните продукти и забавят процеса на натрупване на мазнини, като благоприятстват изгарянето им. А най- хубавото е, че е особено полезно за топенето на тлъстинките по корема.

kiselo-mlyako-dieti

Овес, една от най- засищащите храни

Както вероятно знаете, закуската е най- важното хранене за деня. Хората, които включват в закуската си овес, има като цяло по- нисък индекс на телесната маса. Освен това, овесът е сред най- засищащите храни.

Супа

Скорошно изследване, публикувано в научно списание, разкрива, че хората, които ядат по една порция бульон на ден, всеки ден, отслабват почти два пъти повече за период от шест месеца.

Тъй като супата се приготвя от вода, ни кара да се чувстваме по- сити, тъй като запълва стомаха. Освен това, не съдържа много калории.

Фъстъци, една от най- полезните за отслабването храни

Не са само те от групата на ядките. Бадемите и орехите са особено препоръчителни за отслабването. Важното е да не са пържени или със сол. По една шепа на ден ядки, например като следобедна закуска, намалява значително апетита и ви помага да контролирате по- добре храненето си.

Риба, малко калории и много полезни вещества

Бялата риба е сред най- засищаща храна. Освен че е много полезна и богата на важни вещества, рибата ни помага да отслабваме. Действа много засищащо. Важно е да внимаваме с гарнитурата, както и да не я пържим.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване