Две диети с череши

chereshi-2

Черешите имат силно пречистващо и диуретично действие. Препоръчват се в случаите на ревматизъм, подагра, запек, камъни в бъреците и жлъчката, и пр.

Съдържат 70% вода. Богати са на витамини В – комплекс (В1, В2, В6), които ни зареждат с енергия. Също и на магнезий, без който се чувстваме изморени и депресирани.

Високото съдържание на вода ни позволява да ядем колкото си искаме череши, без да напълняваме. Ако искаме да спазваме диета на основата на череши, трябва да изядем големи количества от тях. Ако изяждаме по 1 килограм на ден или 2 килограма на седмица, пречистваме изцяло тялото си от токсините. По този начин ще се чувстваме по- отпочинали, кожата ни ще стане по- мека и чиста.

Диетата с череши има два варианта – мини и тотална.

chereshi-1

Мини диета с череши
Сутрин на гладно започваме с минимална доза от 100 грама. Дозата се увеличава постепенно, като в края на третата седмица достига 300 грама. Когато се стигне доза от 300 грама, количеството се разделя на три части до обяд. Ядат се само черешите през това време. Обядът и вечерята трябва да са леки. Препоръчва се да се избягва животинските мазнини, захарта и алкохола.

Тотална диета с череши
Продължава 3-4 дни и се ядат само череши. Може да се прави всеки месец, докато ги има на пазара. Трябва да се пие много вода. На ден трябва да се изяждат 2-3 кг. Някои автори предлагат максимум 5 кг. Плодовете се приемат на няколко пъти в продължение на целия ден.

Черешовата диета се препоръчва също при заболявания на черния дроб, жлъчни проблеми, преумора, анемия, нервни заболявания. Черешите повишават имунитета и регулират храносмилателната система. Богати са на калий, на което се дължи и диуретичното им действие. Също и на провитамин А, който е полезен за очите и поддържа тъканите здрави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване