Диетична вечеря – няколко идеи от испански топ диетолози:

Палома Хил де Аламо

Вечерята е храненето с най- голяма роля за отслабването. Последното хранене за деня е реално основно за повечето от нас. Всички разчитаме на него, за да си хапнем добре. А това е най- голямата ни грешка. След обилната вечеря няма как да изразходим калориите. А често приетото голямо количество храна пречи на съня.

Вечерята трябва да се направи в спокойна обстановка, с храни, богати на триптофан, който улеснява заспиването. Храната трябва да е нискокалорична – малка порция риба, салата.
За да се ориентираме най- добре какво да приготвим, ще надникнем, буквално, в кухнята на диетолозите и експертите по хранене. Какво приготвят за вечеря за себе си и семейството?

Палома Хил де Аламо – ендокринолог и автор на книгата „Краят на диетите“
Обядва нещо леко към 12 часа. Затова вечерта менюто й съдържа повече полезни вещества.
„Зеленчуците никога не отсъстват от менюто за вечеря. Но избягвам салатите, тъй като ги ям на обяд. Хапвам малко месо, обикновено бяло. Обичам риба, яйца или растителни протеини. Приготвям не особено сложни ястия, но богати на полезни вещества.“
Често приготвя пуешко месо с къри (без сметана) и зеленчуци (морков, лук, див ориз). Също, сьомга на фурна със зеленчуци. Зеленчуково пюре с пилешко на скара или салата от киноа с домат, моцарела и рукола. Признава, че понякога приготвя паста и това изобщо не е проблем. Комбинира я със зеленчуци,

Летисия Карера – диетолог
Приготвя винаги леки вечери. Например, зеленчуци с риба или морски дарове. Обича да приготвя салата от авокадо и скариди с маслини, борови ядки и соя, а за десерт – кисело мляко. Друг рецепта, която харесва: риба тон на скара със салата от уакаме и едно киви.

Исиар Дигон – диетолог и специалист от майндфул хранене
Възможно е да се вечеря здравословно, дори когато имаш голямо семейство. Купува винаги пресни продукти от пазара. „Само в понеделник си приготвям храна, която е само за мен, тъй като в този ден не консумирам животински протеини. Вечерям супа от киноа с броколи и грах. Винаги се старае да има ястие от зеленчуци, обикновено като първо – салата или крем- супа. Друг ден приготвям ястие от бобови култури със зеленчуци (малка порция), което може да се съчетае с малко авокадо или кефир. В три дни от седмицата вечерята съдържа животински протеин: риба, пилешко или яйца. Един път седмично готвя червено месо.
Ако през деня не съм успяла да хапна плод, го включвам като десерт на вечеря. За пиене си позволявам чаша червено вино или бира. В петък винаги приготвям домашна пица“.

Исиар Дигон излиза веднъж – два пъти седмично да вечеря навън. Старае се да яде зеленчуци с риба. Но обикновено накрая има някакъв сладък десерт. Затова на следващия ден компенсира.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване