Диетата с много протеини и малко фибра не е полезна – ето защо:

proteini-dieti

Диетата с много протеини и малко фибри благоприятства появата на рак на дебелото черво или ректума. Все още не говорим за доказателства, но учените откриват някои притеснителни индикации между този начин на хранене и заболяването.

Има разнопосочни мнения по въпроса коя диета за отслабване е най- подходящата. Според някои, най- подходящата е нисковъглехидратната диета. Други препоръчват диетата с малко мазнини. Някои специалисти не съветват да се храним разнообразно, с повече полезни храни, като плодове и зеленчуци. Така или иначе, всяка диета има своите привърженици и своите критици.

Нека разгледаме изследване на екип от шотландски учени, които обясняват защо не препоръчват диетата с протеини и малко въглехидрати. Причината не е толкова дали е добра или неподходяща за отслабване, а че ако се спазва дълго време, благоприятства развиването на рак на дебелото черво и ректума.

domati-otslabvane

Но първо, трябва да обърнем внимание на две неща: това е само изследване и има нужда от по- задълбочен анализ. Освен това е проведено само със 17 доброволци и не е продължително. По- скоро изследването потвърждава факта, че трябва да приемаме повече фибра, за да се предпазим от негативната страна на високопротеиновото хранене.

Учените не откриват пряка връзка между тази диета и заболяването, а между диетата и появата на някои вещества – остатъци от метаболизма в изпражненията и наличието им при хора с това заболяване.

Това е само поредното потвърждение, че трябва да се храним здравословно и пълноценно. Да не подлагаме тялото си на различни небалансирани диети.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване