Диета с доматена супа – отслабване за 5 дни!

supa-domatena

Днес ви предлагаме диета с доматена супа. Много е подходяща за хора с високо кръвно и такива, които обикновено се интоксикират от консумация на алкохол или цигари.
Разбира се, тази диета е преди всичко за хората, които искат да свалят няколко излишни килограма. Както и за тези, които просто искат да пречистят организма си.
Доматът съдържа 95% вода. Богат е на витамини А, С и К. Съдържа минерали като калий и желязо. Но най- важната му съставка е ликопенът.

РЕЦЕПТА ЗА ДИЕТИЧНАТА ДОМАТЕНА СУПА
Съставки: 6 добре узрели домата, 1 глава лук, 1 червена чушка, зехтин, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Режем лука и с малко зехтин го слагаме на дъното на тенджерата, докато стане златист. Измиваме добре доматите и ги слагаме да се готвят. Не трябва да им махаме кората, защото тя е най- богатата на ликопен част. Добавяме червената чушка, овкусяваме и оставяме на бавен огън още 10 минути. След това, супата е готова.

supa-domatena-2
КАК СЕ ПРОВЕЖДА ДИЕТАТА С ДОМАТЕНА СУПА
Диетата протича в няколко стъпки. Първата е пречистване на организма от токсините, като за целта спираме храната, която ядем обикновено.
Ден 1: ядем само супата и пием вода
Ден 2: В две от основните хранения включваме доматената супа. В третото вече можем да включим и други зеленчуци. Не забравяме да пием вода – 2 литра дневно.
Ден 3: В сутрешната закуска включваме плодове. Ако е лято – най- добре диня, която също е богата на ликопен. В останалите две хранения ядем от супата, а също и зеленолистни зеленчуци.
Следващата стъпка е да започнем да включваме постепенно и друга храна:
Ден 4: Включваме кисело мляко, яйце и банан. Ядем от супата поне в 2 от основните хранения (обяд и вечеря най- добре). Пием много вода, включваме плодове и зеленчуци.
Ден 5: Включваме и месото – например пилешко. Най- добре да е печено или варено. Супата ядем само в едно от основните хранения.
Важно: Не приемаме храната безразборно, а спазваме три основни хранения – закуска, обяд и вечеря. Можем да включим и преди обед, както и следобедна закуска, ако сме гладни. Добре е храненията да се осъществяват по едно и също време на деня.

ЗАЩО Е ПОЛЕЗНА ДИЕТАТА С ДОМАТЕНА СУПА
1. Действа като антиоксидант. Доматът съдържа ликопен, вид растителен пигмент, който придава червения му цвят. При консумация се натрупва в тъканите на кожата, черния дроб, постата, мастната тъкан, като пречиства организма от токсините.
2. Поддържа храносмилателния апарат здрав. Пречиства цялата система. Особено полезен е при запек. Това е най- важното му качество, тъй като в тази диета помага за пречистване на организма и го подготвя за получаване на новата храна.
3. Предпазва от състаряване и някои заболявания. Предпазва клетките от действието на свободните радикали, които са основните причинители на състаряването и на редица заболявания. Ликопенът в домата предпазва от рак на простата, според някои изследвания.
ОЩЕ ПОЛЗИ ОТ ДИЕТАТА
-Контролира високото кръвно
-Подобрява здравето на червата
-Подобрява зрението
-Предпазва от инфекции на уринарния тракт
-Подобрява кожни проблеми
-Предпазва от сърдечно- съдови заболявания
-Намалява холестерола и триглицеридите
-Намалява някои от вредите на тютюнопушенето

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване