Диета „Макрос“

makronutrienti

Диетата „Макрос“ е един от най- гъвкавите методи за отслабване. Базира се на макронутриентите, с които се храним: протеини, въглехидрати и мазнини. Диетата „Макрос“ ни позволява да ядем от всичко. Нека разгледаме как се прилага:

МАКРОНУТРИЕНТИ

Има три вида макронутриенти: протеини, въглехидрати и мазнини. Нека разгледаме на колко калории се равнява 1 грам от всеки от тях:

– 1 грам протеини се равнява на 4 калории
– 1 грам въглехидрати на 4 калории
– 1 грам мазнини – на 9 калории

Според тази диета, няма „добра“ и „лоша“ храна. Само трябва да се научим да боравим с макронутриентите. Например: ориз с риба тон съдържа 25 грама протеини, 33 грама въглехидрати, 15 грама мазнини.

dieta-minerali

Вместо типичното броене на калории, например: диета с 2000 калории. Изчисляваме храната в макронутриенти (150 грама протеини, 80 грама мазнини, 170 грама въглехидрати= 2000 калории)

Кои са ползите от тази диета:

1. Позволява ви да ядете от всичко. Може да ядете каквото искате, важното е количеството. Ако следите всичко, което ядете, чрез макронутриентите и калориите , ще постигнете ефикасна промяна за тялото си.
2. Гъвкава е. Заради макронутриентите, можете да изядете парче торта на рожден ден, без да се чувствате виновни. Може да сте по- гъвкави в диетата си.

Как се започва?

1. Трябва да се научите да изчислявате макронутриентите, т.е., ежедневния прием на протеини, въглехидрати и мазнини.
2. Може да се посъветвате с диетолог, който да ви помогне да изготвите хранителен план.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване