Бързо или бавно отслабване?

otslabvane-istini

Йо- йо ефектът е най- честата последица от бързите диети. Къде е причината: във времето за отслабване или в неправилната диета.

Има много спорове около това дали трябва да се отслабва бързо или бавно. От една страна за защитниците на бързите диети, които са панацея за елиминиране на килограмите, без да прекаляваме. Но от другата страна са хората, които казват, че бързите диети причиняват йо- йо ефект.

Коя от двете страни е правата? Трудно е да се каже. Според науката за отслабването, бързото отслабване не е задължително да е нещо лошо.

otslabvane-sled-40

Т.нар. вълшебни диети могат да причинят йо- йо ефект, но не защото сме отслабнали бързо, а защото хранителните принципи не са правилни. Вариантите, които предлагат са повече от ограничени, тъй като изискват да се яде малко или неправилни храни.

Има диети за бързо отслабване, които обаче ни научават на добри хранителни навици. При тях се ограничават захарта, рафинираната храна, прекаляването с брашното и други, които не са ни много привични. Тук резултатите са много по- стойностни.

Бавното отслабване също не е гаранция, че ще свалите излишните килограми.

Както се казва, отслабването е безсмислено, ако после си върнем старите килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване