Балансирана диета

Балансиран и разнообразен план, с много хранителни вещества, които активират метаболизма и в същото време ни носят енергия: това е правилната диета за отслабване. Вярно е, че чрез строгите диети се отслабва за много кратък срок. Но те съдържат прекалено малко калории и хранителни вещества. Те могат да навредят на здравето ви.

vegerarianska-dieta

inulin

inulin

Като правило, не вярвайте на диети, които съдържат по- малко от 1500 калории дневно, защото вероятно няма да покрият нуждите ви. За да отслабнете, трябва да следвате конкретни правила. Помнете, че диетата не е успешна, независимо колко килограма сте свалили, ако не е балансирана.

Понякога обаче не си даваме сметка, че диетата не е балансирана, докато не засегне здравето ни. Затова храненето ви трябва да съдържа чисти витамини и минерали.

Суровите зеленчуци (моркови, броколи, зеле и др.) ни доставят тези така необходими витамини и минерали в чист вид, защото не са променени от процеса на готвене. Този хранителен ефект е много полезен за отслабването: на стомахът са му нужни повече усилия, за да ги обработи.

salata-leshta

Храни, които подобряват метаболизма. Пикантните (без да прекалявате) и зеленият чай са термогенни. Помагат за ускоряването на метаболизма, който ще изгаря повече калории при извършване на различни действия. Ако вместо сол, овкусите храната си с къри, червен или черен пипер, ще постигнете този ефект и в същото време ща избегнете задържането на течности.

Фибри за пречистване и дезинфекция. Ако имате запек, ще ви е по- трудно да отслабнете, защото състоянието ви предразполага към задържане на токсини. Затова е важно диетата ви да съдържа пълнозърнести храни, зеленчуци и бобови.

Закусвайте добре и вечеряйте малко. Калориите на закуска активират метаболизма (особено протеините), но тези от вечеря няма как да ги изхабим.

СЪВЕТИ:
– Яжте на всеки четири часа.
– Ако гладувате, забавяте отслабването.
– По- добре яжте по- често и по- малко, отколкото да правите обилни хранения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване