8- те най- подходящи храни за сутрешната ви закуска

5-factorna-dieta

Закуската е най- важното хранене за деня и най- важният източник на полезни вещества. Нека разгледаме кои храни са най- подходящи за първото хранене през деня.

1 Брашно от овес. Овесът съдържа бета- глюкан, вид фибра, която намалява холестерола, ако се консумира редовно. Освен това е богат на омега- 3 мастни киселини, фолиева киселина и калий.

2 Кисело мляко. Съдържа много протеини и ни помага да сме сити през цялата сутрин.

3 Житен зародиш. Само две лъжици житен зародиш ви осигурява около 15% от дневния прием на витамин Е и 10% от ежедневната доза фолиева киселина.

4 Яйца. Може да не ви се вярва, но яйцата не съдържат толкова холестерол, колкото си мислите. Така че, това е много добър вариант за закуска. Яйцата са здравословен източник на протеини и вещества, като витамин Д.

yaice

5 Плодове. Някои плодове като грейпфрут, боровинки, ягоди, диня, киви и банан, не могат да отсъстват от балансираната закуска. Освен това, имат добър засищащ ефект и ви помагат да сте сити до обяд.

6 Кафе. Освен че ни помага да се разбудим сутрин, кафето съдържа полезни вещества, които ни предпазват от различни болести.

7 Чай. Богат източник на антиоксиданти, които повишават имунитета. Ускорява метаболизма и така помага за отслабването.

8 Портокалов сок. Току- що изцеден, това е класика в сутрешната закуска. Съдържа голямо количество витамин С, който повишава защитните сили и засилва имунната система.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване