8 навика, които пречат на отслабването

otslabvane-motivatsiya

Много често сами саботираме опитите си за отслабване, поради не добра информираност. Ето 8 хранителни навика, които без са осъзнаваме, вредят на фигурата ни и не ни позволяват да я оформим така, както искаме:

1 Не разчитайте винаги на салатите

Сляпо се предоверяваме на всичко, което носи наименованието „салата“. Свикнали сме, че те са диетични и няма да проблем да ги ядем, ако сме на диета. Това обаче изобщо не е така. Това, че нещо се води салата, не означава, че не може да е супер калорично. Понякога салатите съдържат много повече калории, отколкото си представяте. Особено ако са със сос, сирене, паста и пр.

2 Обядвате късно

Не трябва да допускате да минават прекалено много часове между сутрешната ви закуска и обяда, защото рискувате да преядете, ако сте гладували дълго време.

3 Да се храните, докато сте в социалните мрежи или сърфирате в интернет

Не са разсейвате докато се храните- не гледайте телевизия, не сърфирайте в интернет, не си гледайте фейсбука. Ако се разсейвате, няма да усетите как сте преяли.

otslabvane-motivatsiya-1

4 Хранене навън

Понякога няма как да се избегне, но ако искате да отслабнете, трябва да се стараете да не се изкушавате. Обикновено порциите в ресторантите са по- големи и по- калорични. Ограничавайте се до посещения на ресторанти по 1-2 пъти седмично.

5 Пакетирани храни

Този тип храни обикновено са супер калорични, включително сандвичи и салати. Ограничавайте се да купувате готова храна веднъж седмично. Домашно приготвената е много по- здравословна и нискокалорична. Обикновено полуфабрикатите съдържат много консерванти, оцветители и овкусители.

6 Храните се на крак

Ако обядът ви обикновено се състои в това да си вземете нещо от кафенето до офиса и да го изядете на крак, бързо ще напълнеете.

7 Диетични газирани напитки

Обикновено изобщо не са диетични. Освен това, подуват корема и съдържат също консерванти, овкусители и оцветители. Избягвайте като цяло газираното, дори да се води диетично.

8 Пропускате обяда

Задължително е да обядвате и на го пропускайте. Иначе, когато се приберете вечерта, ще ометете хладилника и ще се оглеждате за още.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване