7 задължителни храни за диетичното меню

За да се свалят излишните килограми, е необходимо да се контролира приема на калориите, но без да лишаваме тялото от различните видове хранителни групи.

Ето кои храни задължително трябва да присъстват в диетичното ни меню, за да постигнем желаните резултати:

1. Яйца
Дълго време се смяташе, че яйцата водят до напълняване. Но към днешна дата учените вече са на обратната позиция – че всъщност много помагат за отслабването. Яйцата са богати на аминокиселини и полезни мазнини. Благоприятстват образуването на мускулна маса и удължават чувството на ситост.

2. Зеленолистни зеленчуци
Задължително трябва да присъстват в менюто ни, при това в големи количества. Богати са на витамини и минерали, които подпомагат метаболизма и отслабването. Намаляват образуването на лош холестерол. Зеленчуците се усвояват бавно от тялото и затова засищат за повече време. Също помагат за контролирането на кръвната захар. Най- препоръчителните варианти за отслабване са: марули, зеле, броколи, спанак.

3. Бяло пилешко месо
Сред най- препоръчваните видове месо за диетите за отслабване. Този вид месо съдържа много ценни протеини. Те помагат за образуването на мускулна маса, особено в съчетание с физическо натоварване.

4. Бобови култури
Те са богати на протеини, фибри и минерали. Съдържат и мастни киселини. Удължават чувството на ситост и помагат за контрола на холестерола.

5. Авокадо
Богато е на ценните мастни киселини и на въглехидрати, които подобряват работата на метаболизма и увеличават енергийния разход. Авокадото е изключително полезно за сърдечно- съдовата система и намалява риска от затлъстяване. Съдържа витамин Е, който предпазва клетките от токсините. Но не трябва да се прекалява с консумацията му.

6. Ядки
Въпреки че са доста калорични, приемът им в умерени количества помага за отслабването. Подобряват физическата и психическата издръжливост. Фибрите намаляват натрупването на мазнини в артериите и поддържат организма сит за повече време.

7. Пълнозърнест хляб
Съдържат значителни количества фибри, които подобряват храносмилането и намаляват апетита. Въглехидратите, които съдържат, се усвояват бавно. Така поддържат метаболизма активен и поддържат глюкозата стабилна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване