5 съвета как да се храним, за да отслабнем без диети

otslabvane-5

Храненето е от изключителна важност, за да постигнем желаното от нас тегло. За да не се мъчим със строги диети, ето как можем да го променим, така че да постигнем трайни резултати:

1. Храни, които активират метаболизма
Ако искаме да увеличим разхода на калории, трябва да ускорим метаболизма. Има храни, които притежават точно това свойства. Затова, трябва да ги включим в храненето си:
– Червен пипер. Можем да го включваме в ястията си, когато е удачно. Увеличава метаболизма, като повишава телесната температура.
– Джинджифил. Подобрява храносмилането, освен че ускорява обмяната на веществата.
– Зелен чай. Можем да го пием преди обед и следобед.
– Канела. Мощен стимулатор. Може да я използваме като заместител на подсладителите.
– Грейпфрут. С доказано действие при отслабване. Ускорява метаболизма и подобрява функциите на черния дроб.
– Овес. Ако спортувате редовно, е особено препоръчителен. Богат е на фибри и на много полезни вещества.

2. Здравословни мазнини
Може да звучи противоречиво, но за да отслабнем, не трябва да изключваме мазнините от менюто. Но трябва да се здравословни. Към тази група спадат: тлъста риба, жълтък, ядки, семена, авокадо, маслини и др.
Трябва да изключим всички вредни мазнини.

korem-1

3. Подобряване на усвояването на мазнините
Ако трудно усвояваме мазнините, можем да включим такива храни, които улесняват процеса: лимон, грейпфрут, зелен чай, ябълков оцет, куркума, и др.

4. Качествени протеини
Консумацията на протеини е изключително важна за топенето на мазнините и превръщането им в мускули. Но трябва да се предпазим от една основна грешка, допускана често от активно спортуващите – да наблягат основно на пилешкото и риба тон. Тези храни съдържат много хормони и тежки метали и ако ги консумираме в голямо количество, могат да причинят хронични и дегенеративни заболявания.
Трябва да консумираме разнообразни протеини и да не прекаляваме с тези от животински произход: червено месо, бяла риба, тлъста риба, яйца, бобови култури, ориз, овес, киноа, ядки, семена, авокадо.

5. Намаляване на въглехидратите
Трябва да ограничим въглехидратите, които съдържат рафинирано брашно. Те ни дават много енергия, но и трупаме много мазнини от тях. Затова, трябва да ги консумираме само в малки количества и да избираме качествените: пълнозърнест ориз, овес, киноа, картофи, банани, тиква.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване