5 идеи за вечеря без да напълняваме

otslabvane-16

Всички искаме да отслабнем, но не всички сме готови да жертваме вечерята си. Повечето от нас разчитат единствено на това хранене през деня, но именно заради това, то е обилно и много калорично.

Ако искаме да отслабнем, трябва да ограничаваме вечерята си и много да внимаваме какво ядем в края на деня.

Обилната вечеря не причинява само проблеми с теглото, но също проблеми с храносмилането и съня. Затова, трябва интелигентно да избираме храната си и да внимаваме с порциите.

Идеалната комбинация за вечеря е порция протеин и зеленчуци, също и плод. Най- подходящото време за това хранене е два часа преди сън.

Но е грешно и да пропускаме вечерята. Просто трябва да е лека и в подходящия час.

Прекарването на дълги часове без да ядем затруднява отслабването. Добре е да се храним по едно и също време, като храненията са на равни интервали.

Внимание с порциите!
Размерът на порциите е ключов. Ако на вечеря сме прегладнели, рискуваме да ядем повече, отколкото е необходимо.
–Слагаме количеството храна, което искаме да изядем, в чиния. Не е добре да ядем директно от опаковка.
–Добре е най- изкушаващите храни, като сладкиши и пр., да стоят далече от погледа ни. А най- добре изобщо да не ги купуваме.

otslabvane-12

Кои храни са подходящи за вечеря?
1. Яйца
Те са богати на протеини и съдържат есенциални мастни киселини. Засищат бързо и за дълго. Най- добрият вариант за приготвянето им е да са варени. Ако искаме да приготвим омлет или да са бъркани, трябва да сложим минимално количество мазнина.
2. Сирене с орехи
Едно малко парче сирене съдържа 100 калории, така че не трябва да превишаваме това количество. То е богато на триптофан, протеини и казеин. Според някои изследвания, казеинът ускорява метаболизма. Можем да съчетаем парчето сирене с няколко ореха.
3. Пуешко с пюре от тиква
Това е изключително пълноценна вечеря. Пуешкото месо е важен източник на триптофан и здравословни протеини. То се храносмила по- лесно от пилешкото. Гарнитурата трябва да е нещо леко е вкусно, като пюрето от тиква. Тази вечеря засища за дълго време и няма как да се поддадем на изкушението с нея.
4. Хумус със зеленчуци
Както знаем, основата на хумуса е нахутът, който е богат на витамин В6. Можем да допълним това ястие с порция зеленчуци, например, моркови, тиквички и пр.
5. Бяла риба
Това е един от най- добрите варианти, когато искаме здравословна и хранителна вечеря, без да напълняваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване