5 грешни съвета за отслабването

otslabvane-16

Когато навлезем в процеса на отслабване и започнем да се информираме, ще открием, че някои от съветите не са нищо друго, освен химера.

1 Само едно единствено хранене

Много диети залагат на изключването на основно хранене от менюто си с цел да свалим много килограми. Това е много сериозна грешка и подобно отслабване ще е само временно. Рано или късно ще се появи йо- йо ефектът. За да отслабнете здравословно и балансирано, правете по 3-4 основни хранения през деня.

2 Елиминирате изцяло захарта

Ако изцяло премахнете захарта от менюто си, вероятно ще започне постоянно да ви се яде и много трудно ще се въздържите, ако наблизо имате нещо сладко.

3 Обсебвате се с калориите

Внимавайте да не започнете постоянно да броите калории по време на диетата. Ако наистина искате да промените храненето си, се фокусирайте върху това какви вещества осигурявате на организма си, а не на калорийното съдържание.

otslabvane-15

4 Прекалявате с намаляването на порциите

Ако ограничите порциите си до крайна степен, ще се чувствате само много изморени и няма да имате сила за упражнения. Има храни, които можете да приемате в доста големи количества, без да ви се отразят на фигурата, като повечето зеленчуци, например.

5 Постоянно се теглите през деня

Това изобщо не е препоръчително. Така рискувате само да се вманиачите. Теглете се веднъж всяка седмица или през седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване