5 често срещани навика, които могат да причинят диабет

diabet-2

Диабетът е една от най- разпространените болести по света. Категорично лечение няма, а животът с нея изисква доста усилия.

За да избегнете диабета, не е достатъчно само да контролирате теглото си и да се движите. Ето няколко навика, които са рискови за развиването на болестта:

1 Не пиете кафе

Въпреки че много се говори за прекаляването с консумацията на кафе, истината е, че в умерени дози всеки ден, намалява риска от диабет. Причината е, че кафето намалява инсулиновата резистентност и увеличава метаболизма на глюкозата. Така че, не се лишавайте от дневната си доза кафе, само го пийте в умерени количества.

2 Стоите будни до късно

Ако обичате да стоите будни до късно, повишавате риска от развиване на диабет. Липсата на сън или пък лошото му качество уврежда метаболизма.

napalnyavane-2

3 Не консумирате достатъчно пробиотици

Ако не ядете кисело мляко или ферментирали храни, повишавате риска от развиване на диабет. Пробиотиците помагат да имате полезни бактерии в стомаха и ако не ги консумирате достатъчно, започват да се размножават лошите бактерии. Те предизвикват подуване, инсулинова резистентност и диабет.

4 Използвайте пластмасов съд в микровълновата

Знаете ли, че ако загрявате храната си в микровълновата в пластмасов съд, повишавате риска да развиете диабет? Химикалите в пластмасовите съдове увеличават инсулиновата резистентност, която е предвестник на диабета.

5 Забравяте за закуската

Лекарите широко прокламират, че сутрешната закуска е много важна, а една от причините е, че намалява риска от диабет тип 2.

Когато не даваме храна на тялото си, когато най- много се нуждае от нея, нивата на инсулина се нарушават и става много по- трудно да се контролира кръвната захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване