4 рецепти за чай за отслабване

otslabvane-gorene-kalorii

Много растения и билки са подходящи добавки към диетата ви за отслабване. Трябва да откриете коя е най- подходящата за вас и отговаря на следните критерии:

-благоприятства чревната ви проводимост
-подобрява храносмилането
-помага срещу задържане на течности
-регулира стреса, от който много често се огладнява
-засища ви поне за два часа

Ето няколко идеи за отвари от билки, които могат да са полезни за диетата ви:

1 Отвара от голям репей

Можете да откриете репей във всеки магазин за биохрани. Полезен е за черния дроб и храносмилането. Коренът от репей съдържа инулин, фитостерол, фенолова киселина. Има антисептично действие, помага при подуване, задържане на течности. Засища и подобрява храносмилането.

Как се приема коренът от репей: Пие се по 1- 2 чаши на ден след основно хранене. Достатъчни са 5 грама от растението за чаша от 200 мл.

Противопоказания: Не се препоръчва при бременност или ако имате сърдечен проблем, който ви задължава да приемате лекарства.

chai

2 Засищаща отвара от фукус

Фукусът е много полезен за отслабването. Поддържа ни сити и е полезен за здравето ни като цяло. Богат е на антиоксиданти, витамин С и каротиноиди.

Как се приема отварата от фукус: Можете да го откриете готови чайове. По 1-2 чаши на ден след хранене.

Противопоказания: Съдържа йод, така че е подходящ, ако страдате от хипотиреоидизъм, но ако сте с хиперфункция, по- добре избягвайте тази напитка.

3 Отвара от хвощ

Много препоръчителна напитка, ако искате да отслабвате. Диуретична е, пречиства от токсините, богата е на витамини и минерали.

Как се приема отварата от хвощ: Пие се по една чаша дневно след хранене. Необходима ви е 1 лъжичка (5 грама) за отвара от 200 мл вода.

Противопоказания: Ако сте бременна или вземате лекарства за високо кръвно, най- добре се консултирайте с лекаря си дали можете да приемате отвара от хвощ.

4 Отвара от кора на ябълка.

Ускорява метаболизма, топи телесните мазнини и ни засища. Кората на ябълката е толкова полезна, колкото и меката част на плода.

Отварата няма противопоказания, много е подходяща след хранене.

Начин на приготвяне: Сложете водата за се вари и сложете вътре кората от ябълката. Добавете 1 лъжичка лимонов сок и канела.

Отварата трябва да кисне 20 минути, след това прецедете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване