10 съвета как да заместваме храните в диетата за отслабване

hranene-za-udovolstvie

Изборът на храни е толкова важен, както и методът на приготвяне и комбиниране на диетата. Хранете се здравословно, наслаждавайте се на храните и се грижете за теглото си, като следвате няколко прости съвета, за да заместите продуктите, които са по- калорични.

1 Шоколад. Той е голямо изкушение, макар че не е задължително да се лишаваме от свойствата му. Но не трябва да прекаляваме с калориите. Яжте горчив шоколад с над 60% какао. Ако ви се яде сладко, яжте го само на закуска.

2 Риба. Тази здравословна храна не трябва да отсъства от диетата ви. Когато се грижим за теглото си, сьомгата е сред най- добрите варианти. Най- добре е да се приготвя на скара. Може да я овкусите с лимонов сок.

3 Пълнозърнести блокчета. Внимавайте с този вид диетични продукти. Често се оказва, че съдържат повече калории, отколкото си мислим. По- добре вместо тях, хапнете една ябълка или две мандарини.

palnozarnesto-blokche

4 Риба тон. Не че трябва да си забранявате рибата тон, която съдържа полезните омега- 3 мазнини. Но избирайте натурална или в зехтин. Може да я съчетаете със зелена салата.

5 Колбаси. Когато избираме колбаси, трябва да съдържат по- малко мазнини. Ако не искате да се отказвате от сандвичите, можете да изберете пуешко филе или шунка.

6 Месо. Пилешкото е най- подходящото месо за отслабване.

7 Бисквити. Свикнете да замествате бисквитите с плодове. Ако ви се ядат бисквити, избирайте диетични, които съдържат полезни витамини и минерали.

8 Майонеза. Избягвайте сосове като майонеза, кетчуп или горчица, когато искате да отслабнете. Може да използвате винагрет или сос от кисело мляко.

9 Солени бисквити. Вместо да ядете солените бисквити, за които си мислите, че съдържат по- малко калории, яжте маслини.

10 Кроасан. Внимавайте с кроасаните. Може да ви изглеждат малки и да ви се струва, че не съдържат много калории, но въобще не е така. Вместо кроасан, може да ядете на закуска 5-6 пълнозърнести бисквити с чаша мляко. Закуската не трябва никога да се пропуска и трябва да ви осигурява 350- 400 калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване