Защо строгите диети не са ефективни

otslabvane-sedmica

Бързото отслабване е основната причина хората да предпочитат строгите диети. Тези диети обаче няма да ви донесат желания резултат. Ето защо тези режими са толкова неуспешни:

1 Какво е строга диета?

Диета с ананас, със супа от зеле, диета с артишок… Има много видове от т.нар. драконови диети. Състоят в консумацията основно на един вид храна и изключването на почти всички останали групи. Тези видове диети обаче причиняват хранителни дефицити. Например, много диети за отслабване изключват банана, но той е много важен източник на калий. Този минерал е изключително важен за правилното функциониране на мускулите ни, на първо място със сърцето.

2 Продължително отслабване?

Вярно е, че със строгата диета можете да свалите килограми за бързо време, особено ако изхвърляте основно вода и топите мускули, вместо да топите мазнини. Изгарянето на натрупаните мазнини изисква повече време. За да свалим 5% от мазнините, са необходими 4 седмици. Ако свалите 3 кг за седмица, най- вероятно не сте стопили никакви мазнини.

Като следваме строга диета, човек променя функционирането на организма си: когато му липсва енергия, тялото започва да използва резервите от мускулна маса, за да намалим консумацията на енергия в покой.

hrani-koja

3 Строгите диети могат да причинят хранителни разстройства

Освен йо- йо ефект, строгите диети причиняват преумора и фрустрация. Липсата на есенциални хранителни вещества може да причини хранителни разстройства и депресия. Храни като шоколад и банан стимулират производството на серотонин, хормонът на щастието.

Продължителните строги диети могат да причинят тежки хранителни заболявания като анорексия и булимия.

4 Строгите диети не трябва да продължават повече от седмица

Когато настъпи лятото, драконовите диети ни се виждат най- бързия начин да влезем в банския. Можем да си позволим строга диета веднъж в годината за седмица, но не повече. Строгата диета ни помага да отслабнем в първия момент, но след това трябва да се храним здравословно и балансирано.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване