Защо да включим зеленото смути в диетата за отслабване?

Healthy green smoothie with spinach in a jar mug on wood

Зелените смутита имат много полезни свойства за тялото ни, а освен това, са и идеалната добавка за всяка диета за отслабване. Ето защо е препоръчително да ги включим не само в режима за сваляне на килограми, но и на ежедневното ни хранене:

1. Зелените смутита ни осигуряват ценни витамини и минерали. Те зависят от избора ни на плодове и зеленчуци, които включваме.

2. Много по- здравословни са от соковете, които се продават по супермаркетите, защото те обикновено съдържат големи количества захар.

3. Зелените смутита са още един начин да увеличим консумацията на зеленчуци. Въпреки че уж всички ядем плодове и зеленчуци, често се оказва, че количеството е под препоръчителната дневна доза.

smuti-1

4. Смутитата се приготвят лесно и бързо. Необходимо ни е само да имаме блендер.

5. Смутита са евтини. Необходими са само зеленчуци и плодове. По една чаша на ден ни осигурява голямо количество витамини.

6. Нискокалорични са, но имат голяма стойност откъм веществата, които съдържат. Богати са на вода и фибри, което означава, че засищат доста. Ако огладнеем внезапно, чаша смути е много добро решение, което не излага на риск диетата ни.

7. Зелените смутита са лесни за храносмилане, тъй като вече са в течна форма. Ако имаме стомашни проблеми, тези напитки могат да са от голяма полза.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване