Забранени храни в диетата за отслабване

Когато сме на диета за отслабване, не можем да включим често много от любимите си храни. Някои храни, заради високото съдържание на калории, пречат на опитите ни да отслабнем.

dieta-bez-gluten

Проблемът с консумацията на такъв вид храна е липсата на мярка, повтарянето, размера на порциите. Ако не беше така, нямаше да има проблем с тях.

Ето кои храни не трябва да консумираме, когато сме на диета:

Захар: Трябва да я заместите. Дори когато приключи диетата за отслабване, не посягайте към захарта. Не си слагайте дори в кафето и чая. Ако спрете захарта, ще отслабвате с по 1 кг на месец, без нищо друго.

Десерти, сладкиши, торти, тестени изделия: Всички тестени изделия са калорийни бомби. Храните от бяло брашно и от бяла захар подуват и ни пълнят с най- много калории, при това без никакви полезни вещества. Представяйте си, че всяко парче торта се равнява на здравословен обяд или вечеря.

torta

Алкохол: Съдържат много захар и затова ни доставя много излишни калории. Чаша алкохол се равнява на богат и здравословен обяд.

Фаст фууд и пържено: Тези храни съдържат много транс мазнини, както и големи количества натрий. Мазнините се натрупват в клетките на тъканите на тялото.

Колбаси: Съдържат много сол и мазнини. Висококалорични са и с ниска хранителна стойност. Заместете с нетлъсто месо.

Ако сте забелязали, не споменаваме нищо за ориза, картофите, бананите, пастата, яйцата, пълнозърнестите храни, бобовите, което означава, че могат да се включат в менюто на диетата за отслабване под определена форма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване