Няколко идеи как да комбинираме храни за диетата за отслабване

otslabvane-hrani

Ако искаме да се справим с излишните килограми, трябва да се научим да комбинираме хранителните продукти по интелигентен начин.

Нека разгледаме няколко полезни да всяка диета за отслабване комбинации:

Овесени ядки и боровинки
Това е отлична комбинация на закуска. Овесените ядки изчистват кръвта от лошия холестерол. Помагат за отстраняването на мазнините от стените на артериите. Боровинките пък съдържат големи количества антиоксиданти, фибри, калий и витамин С.
Двете заедно помагат за балансирането на хормоните, които контролират апетита.

Леща и ориз
Комбинацията от бобова и пълнозърнеста култура е полезна за всяка диета. Богати са на фибри, минерали и витамини. Също така, ни осигуряват аминокиселини и подобряват храносмилането. Трябва обаче да не прекаляваме с размера на порцията.

Паста и зеленчуци
Проблемът с пастата е в нейното количество. Ако не прекаляваме с консумацията й, няма опасност да качим килограми. Но е важно и с какво я съчетаваме. Сосовете не са добър вариант, защото обикновено са много калорични. Затова се препоръчва да се смеси със зеленчуци. Те са богати на фибри, които контролират излишъка от глюкоза.
Добре е, ако ядем паста, това да се случи в първата половина на деня, за да имаме време да я изразходим.

Пълнозърнест хляб и сирене
Благодарение на голямото количество фибри, пълнозърнестият хляб ни засища за дълго време. Когато го съчетаем със сирене, протеинът ни зарежда с енергия и ускорява метаболизма. Това е добър вариант за сутрешна закуска. Препоръчва се въглехидратите да се консумират до 15 часа.
Риба и ориз
Рибата е богата на протеини, минерали и полезни мазнини. Добър вариант е да съчетаем консумацията на риба с малко пълнозърнест ориз, който е богат на фибри.

Още няколко препоръки за отслабване:
– Храната да се разделя на пет приема дневно
– Да се пие достатъчно вода – поне 1,5 литра на ден
– Да не се комбинират повече от две храни от една и съща група

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване