Можем ли да включим бял ориз в диетата за отслабване?

Белият ориз е традиционна храна в много части по света. Когато обаче искаме да отслабнем, винаги се появява въпроса: Подходящ ли е белият ориз или не?

oriz7c

Много хора, които са на диета за отслабване, си мислят, че могат да ядат бял ориз, стига да не му добавят нищо друго. Дали наистина е така?

Според някои специалисти, белият ориз изобщо не е подходящ за диетата за отслабване. Не само защото е рафиниран въглехидрат, но и защото редица научни изследвания го потвърждават. Техните противници обаче се аргументират, че азиатците ядат много ориз, а нямат проблеми с килограмите.

Това твърдение обаче не е коректно. Изследване, проведено в Южна Корея сред 10 000 души, посочва, че тези, които ядат основно бял ориз, са по- склонни към напълняване, дори много повече от тези, които ядат мазнини и сладко. Според друго изследване, белият ориз подпомага развиването на диабет тип 2.

oriz-otslabvane

Всички факти и данни сочат, че белият ориз не е от полза за храненето ни. Белият, тъй като е рафиниран, не съдържа почти никакви важни за тялото вещества. Затова няма смисъл да го ядем.

Как стои обаче въпросът с пълнозърнестия ориз?

Въпреки че също е въглехидрат, той има по- нисък гликемичен индекс от белия. Има и разновидности като червения ориз или дивия ориз, които са много полезни за организма ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване