Кога е най- подходящото време за теглене на кантара?

Ако сте на диета за отслабване или просто искате да следите внимателно теглото си, сигурно често сте се чудили дали правилно се измервате на кантара. Кое е най- подходящото време, за да го направите? Кои условия трябва да имаме предвид?

proletna-dieta7

Най- доброто време да измерим теглото си е сутрин, когато се събудим. След като сме отишли по малка нужда и преди да сме яли. Така килограмите, които показва кантара, са най- близки до реалността. През деня вече сме приели доста течности и храни, които ще изкривят резултата.

Когато се теглите си, си свалете дрехите, или с възможно най- малко дрехи. Плата също добавя грамове към теглото ни.

ne-otslabva-saveti

Не е удачно да се теглите след тренировка, защото тогава сте се изпотили и сте загубили много течности, така че отново отчетеното тегло няма да е коректно.

При жените, в дните преди менструация, по време на нея също, не е удачно да се теглите, защото тялото се подува от задържане на течности и резултатът няма да е коректен.

Кантарът е важен инструмент за мониторинг на теглото, но не трябва да се вманиачавате. Достатъчно е да се теглите веднъж седмично. Уверете се, че кантарът ви отчита правилно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване