Ето кои 5 храни усилват ефекта от диетата за отслабване:

Не става въпрос да се подлагаме на диета в тесния смисъл на думата, а да можем да избираме най- здравословните храни, които засищат. По този начин се предпазваме от приема на „празни калории“, като солети, бисквити, вафли, банички и пр.

Храните, които съдържат полиненаситени мазнини (известно още като „добрите“ мазнини), влияят върху хормона на апетита, като удължават чувството на ситост, показва ново научно изследване.

Кои са т. нар. „добри“ мазнини: тук спадат омега- 3 и омега- 6. Също олеиновата киселина.
Тези мазнини трябва да присъстват в умерени количества в ежедневното ни меню. А консумацията им трябва да се съчетае с намаляване приема на захар, сол и транс мазнини.

Сьомга. Богата е на мастноразтворими витамини и омега- 3. Спада към групата на тлъстите риби и съдържа повече мазнини. Но те са изключително здравословни и полезни за здравето. Препоръчва се да яде веднъж седмично от този вид риби. Други подходящи за диетичното меню са: аншоа, херинга, риба тон, скумрия.

Орехи. По принцип, ядките съдържат висок процент полиненаситени мазнини. Затова, умерената им консумация може да ни е много полезна. Орехите са изключително богати на омега- 3 (40%- 50%). Тези мазнини понижават лошия холестерол, предпазват от сърдечно-съдови заболявания и нерводегенеративни заболявания. Орехите са богати на ценни минерали, сред които мед и цинк. Добър вариант да ги включим в ежедневното си меню е под формата на междинна закуска.

Семена от чия. В последните години са много модерни. Съдържат много омега- 3 и 6 мазнини. Също и фибри, които помагат да имаме добра перисталтика. Не съдържат глутен. Можем да ги добавяме към киселото мляко, шейка или салатата.

Ленено семе. Също много популярен продукт в момента. Богато е на фибри и съдържа омега- 3. Особено препоръчително е при запек. Лененото семе помага за контролирането на холестерола. Засища и е много полезна добавка към диетите за отслабване. Може да се добави към киселото мляко, шейка или салатата.

Авокадо. Свойствата му да топи мазнините го превърнаха в задължителен елемент за всяка диета за отслабване. Съдържа полиненаситени мазнини, които помагат срещу лошия холестерол. Авокадото съдържа омега- 3, 6 и 9. Също така е богато на витамин Д. Разбира се, трябва да се консумира в умерено количество. Можем да го добавяме към салатата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване