Див ориз – ценен съюзник за нашата диета за отслабване

oriz-div

Дивият ориз е страхотен съюзник на диетата ни за отслабване, както и на грижата за здравето ни. Ако искате да се храните здравословно и разнообразно, задължително го включете в менюто си.

Нека разгледаме какви са полезните свойства на дивия ориз, за да го включим в ежедневното си хранене:
Една от основните му характеристики е, че съдържа три пъти повече фибри и магнезий от другите разновидности на ориза, като басмати, например. Тези две ценни вещества помагат много при запек.

Ежедневната консумация на фибри е особено важна, ако искаме да се грижим за теглото си, както и да активираме храносмилателния тракт.

Доказано е, че дивият ориз засища много повече от пълнозърнестия. Причината е, че се ивлича от растение, което е много по- богато на фибри и протеини. Висококачествените протеини ни осигуряват лизин – вид аминокиселина, която не се съдържа в повечето зърнени култури.

Дивият ориз е богат на калий, на фосфор, биотин, както и на витамини А, В, С и Е. Също така, не съдържа глутен. В 100 грама се съдържат около 300 калории.

КАК ДА ГО ПРИЕМАМЕ:

Най- добрият начин е като го сготвим и консумираме на момента. Може да е основна ястие или гарнитура. Може да се комбинира с различни видове зеленчуци. Много е подходящ за вегетариански и веган рецепти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване