9 измамни храни, които да избягваме, когато сме на диета на отслабване

otslabvane-dieta

Когато решим да спазваме диетичен режим, не всичко е така, както ни изглежда. Има храни, които не са толкова калорични, както ни се струва. И обратното. Има такива, които не пръв поглед не ни притесняват, но се оказва, че не са подходящи за диетата за отслабване.

Нормално е да си мислим, че ако храната е обявена за „диетична“, „нискокалорична“ или „здравословна“, то задължително ще ни помогне да свалим излишните килограми. Но често не става така.

Ето кои храни могат да ни подмамят, че са подходящи за отслабване, а всъщност изобщо да не са:

1. Суши
Популярно е схващането, че сушито е нискокалорично, а освен това, се приготвя и от здравословни продукти. Но тук има нюанси. Например, трябва да се избягват тези, които са пържени, с крема сирене, пикантна майонеза и пр. Трябва да се внимава и със сосовете, да се избягва пърженото.
2. Мюсли
Въпреки че се води като много здравословна храна, истината е, че изобщо не е подходящо за отслабване. Мюслито е много калорично. Така че, трябва да внимаваме с консумацията му. Да е в малки количества и да се комбинира с редовни тренировки.
3. Салата „Цезар“
Много трябва да внимаваме със салатите, защото има такива, които много лъжат. Пример за това е салатата „Цезар“. Тя е изключително калорична. Съдържа парченца хляб, сирене и сос. Комбинацията е висококалорична, въпреки че ястието е салата.

salata-cesar
4. Въглехидратни блокчета
Изглеждат като здравословна междинна закуска с малко калории. Но изобщо не е така. Също като мюслито, въглехидратните блокчета съдържат много калории и не трябва да се прекалява с консумацията им. Освен това, съдържат трансмазнини, рафинирана захар и хидрогенни масла.
5. Пълнозърнест хляб
Не бива да си мислим, че щом ядем пълнозърнест хляб, вместо бял, приемаме по- малко калории. Пълнозърнестият хляб има точно толкова калории, колкото обикновения. Разликата е в количеството фибри, които улесняват храносмилането и благоприятстват работата на тракта.
6. Изотонни напитки
Те са идеални са спортистите, тъй като служат за възстановяване на солите и минералите, изгубени по време на тренировка. Но пък тези напитки съдържат големи количества захар. Така че, по- добре ги избягвайте.
7. Кисели краставички
Краставиците са много полезни за диетите. Но киселите краставички съдържат прекалено много сол. Когато е в големи количества, води до задържане на течности и подуване.
8. Изсушен банан
Обикновено се съдържа в мюслито и е добре да го избягване. В 85 грама сух банан се съдържат близо 450 калории.
9. Шейкове
Не всички шейкове са здравословни и съвместими с диетата за отслабване. Ако искаме да ядем плодове, най- добре да се ядат в естествения им вид. Някои шейкове съдържат доста захар, или сладолед, сметана, шоколад и пр. Дори да ги обявяват за „диетични“, не бива да се връзваме. Ако искаме да вярваме в шейка си, трябва да си го приготвим сами.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване