8 храни за отслабване без глад

otslabvane-leptin

Апетитът е психологически и физически феномен, който се появява като неволева реакция на тялото, когато не сме яли няколко часа, или когато видим някое атрактивно ястие. Въпреки че е биологична нужда при всички живи същества, ако е прекалено силен или не на място, може да се превърне в здравословен проблем.

Когато започне да ни кара да ядем повече, отколкото имаме нужда, се увелича риска от метаболитни изменения и трупане на килограми.

Макар че при всеки се проявява по различен начин, липсата на контрол е най- сериозната пречка, която не ни позволява да имаме здравословно тегло. Най- притеснителното е, че когато ни се отвори силен апетит, търсим основно вредните мазнини и въглехидрати, за да го утолим.

Ако не можем да овладяваме апетита, е добре да включваме храни в менюто си, които имат свойството да го притъпяват и успокояват, при това, като съдържат малко калории.
1. Кисело мляко
Това е чудесна алтернатива за контрол на апетита в моментите, когато ни нападне. То е източник на пробиотици и аминокиселини, които освен че увеличават енергията, намаляват чувството на глад и храносмилателните затруднения.
2. Ленено семе
През последните години е много популярно не само заради съдържанието на ценни вещества, но и като добавка към диетата за отслабване. Заради значителното количество омега- 3, фибри и протеини потиска желанието за ядене, помагат за топенето на мазнините и подпомагат процеса на детоксикация. Ако включим лененото семе на закуска, поддържаме оптимални нива на енергията, подобрява се физическата и психологическа издръжливост.
3. Червен пипер
Пикантната храна удължава чувството на ситост, като по този начин рискът от приемът на калорична храна, е силно занижен. Активната му съставка, капсаицинът, действа противовъзпалително и детоксикиращо. Също така, подобрява работата на метаболизма.

otslabvane-hrani
4. Зеленчуци със зелени листа
Едни от най- полезните храни в битката с килограмите. Заради съдържанието на фибри, витамини и минерали, контролират процеса на трупане на мазнини. Подобряват метаболизма. Най- добре е да консумираме сурови на салата, или на пара.
5. Бобови култури
Редовната консумация на бобови култури подпомага отслабването заради съдържанието на фибри и протеини. Осигуряват ни енергия, така че да имаме достатъчно сили, докато тренираме. Подпомагат трупането на мускулна маса и постепенно намаляват апетита към по- калорични храни.
6. Банани
Дълго време се приемаше, че от бананите се напълнява, защото съдържат нишесте и захар. Но днес вече е ясно, че е сред най- подходящите средства за контрол на апетита и напълняването. Свойствата им помагат за потискане на апетита и подобряват храносмилателните функции. Ускоряват метаболизма.
7. Яйца
Включването на яйце в сутрешната закуска увеличава енергията и намалява риска от преяждане през целия ден. Помага да се чувстваме сити дълги часове, подобрява физическата издръжливост и увеличава мускулната маса.
8. Брашно от овес
Ако го включим в закуската си сутрин, помага да ядем по- малко през целия ден. Източник е на много фибри, които имат свойството да увеличават производството на хормона, който регулира апетита. Тези вещества се усвояват бавно от организма и поддържат нивата на захарта стабилни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване