7 полезни въглехидрата за диетата ви за отслабване

otslabvane-detoks

Когато ви се налага да се подлагате на диета за отслабване, въглехидратите са първото, което решавате да игнорирате. Но тази група храни е „вредна“, само ако прекаляваме с нея и не я комбинираме правилно с останалите.

Ето няколко вида въглехидрати, които трябва да включите обезателно в диетата си:

1 Диня. Съдържа 92% вода, което я прави идеална за лятото. Хидратира идеално, осигурява ни уникален вкус, съдържа вещества, които намаляват кръвното.

2 Сладък картоф. Един средно голям сладък картоф съдържа 103 калории. Увеличава хормона адипонектин, който ускорява метаболизма и регулира кръвната захар.

3 Нахут. Богат е на протеини и фибри, което го прави много подходящ за диетата за отслабване. Полезен е като цяло за здравето. Много е подходящ, когато гладът ни нападне изведнъж.

nahut-supa

4 Киноа. Много е полезна за здравословното хранене. Засища бързо и за продължителен период.

5 Овес. Съдържа сложни въглехидрати. Много е подходящ за сутрешна закуска. Поддържа нивата на енергията ни стабилни, също и кръвната захар.

6 Пълнозърнест ориз. Ако заместите белия ориз с пълнозърнест ще направите важна стъпка към отслабването. Не засяга инсулина в тялото, засища и съдържа полезни вещества.

7 Пуканки. Много са подходящи за утоляване на глада, ако ни нападне внезапно. Но не трябва да съдържа сол, масло или пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване