7 храни за успокояване на апетита

otslabvane-apetit

Непреодолимото желание за ядене е един от основните проблеми за хората, които се борят с излишното тегло. Постоянното чувство, че трябва да утолим глада си ни подтиква да приемаме много излишни калории, като по този начин не можем да свалим желаните килограми.

При всеки човек сее изразява по различен начин, в зависимост от метаболизма и възрастта , и почти винаги е сериозна пречка за отслабването.

Лошото е, че повечето хора избират вредна храна, за да утолят апетита си, основно мазнини и прости въглехидрати. Ако обаче се научим да избираме здравословни храни в тези моменти, които да подтиснат апетита ни, няма да има негативни последици върху теглото или здравето ни.

1. Авокадо
Вярно, че не особено приятно на вкус, но има много полезни свойства. Съдържа високи нива фибри и мононенаситени мастни киселини, които щом се усвоят от тялото, удължават чувството на ситост. Те са много важни за храносмилателния процес, помагат за контролирането на холестерола и високото кръвно.
2. Ленено семе
Добавянето му към салатата или към шейка, е добър начин да контролираме неистовото желание за ядене. Причината е, че лененото семе съдържа диетични фибри, които при контакт със стомаха, увеличават тройно обема си. Приемът му контролира подуването на стомаха и помага за пречистване на дебелото черво, тъй като има лек разхлабителен ефект.

otslabvane-yabalka
3. Ябълки
Те са сред най- полезните плодове по отношения на контрола на апетита. Богати са на ценни фибри, антиоксиданти и минерали. Много подходящ вариант за лека закуска между храненията, когато почувстваме глад. Киселините в ябълките помагат за развиването на чревната флора и за изхвърлянето на шлаките.
4. Яйца
Сред най- засищащите храни, които потискат апетита, благодарение на енергийната си стойност и съдържанието на качествени протеини. Експертите съветват да ядем яйцата на закуска, тъй като по този начин усвояваме най- добре аминокиселините, подобряваме продуктивността и силата на мускулите.
5. Бадеми
Съдържат толкова фибри и аминокиселини, че са сред най- подходящите храни за потискане на апетита. Бадемите са богати на омега- 3 мазнини, витамин Е и магнезий. Тези вещества са полезни също за сърдечното здраве и кръвообращението.
6. Овес
Една от най- добрите храни за подобряване на храносмилането и контролиране на апетита. Съдържат диетична фибра, която потиска апетита, а също контролира холестерола и високото кръвно. Овесът стимулира производството на хормона грелин, който съобщава на мозъка, че стомахът е сит.
7. Тлъста риба
Този вид риби съдържат много протеини, витамини и минерали. Не са много калорични. Осигуряват ни големи количества от полезните омега- 3 мазнини. Към тази група риби спадат: сьомга, скумрия, риба тон, сардини, треска, херинга.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване