6 напитки, които спасяват диетата за отслабване! Ето кои са те:

otslabvane-kafe

Ако искате да свалите излишните килограми и търсите природни решения да го постигнете, опитайте да включите в диетата напитки за понижаваме на апетита и успокояване на глада. Те са богати на протеини, фибри и други вещества, които действат в тази посока.

Балансът между протеини, фибри, вода и минерали е от изключително значение за всяка напитка.

Нека разгледаме кои са най- подходящите напитки за диетата за отслабване:

1. Прясно мляко
Съдържа протеини, суроватка и казеин, които увеличават чувството на ситост. Лактозата също помага за намаляване на апетита. Трябва само да избираме мляко с нисък процент масленост – не повече от 2%.
2. Кафе
Кофеинът подобрява работата на метаболизма и потиска глада. Може да пием по 1-2 чаши дневно, но без захар. Ефектът продължава до 3 часа след приема, разкриват учените.
3. Зеленчуков сок
Когато човек изпие чаша зеленчуков сок преди хранене, приема със 140 калории по- малко. Освен че тези напитки потискат апетита, те ни осигуряват богато разнообразие от витамини, минерали и антиоксиданти.

otslabvane-napitka-6
4. Вода с екстракти от водорасли
Напитките, които съдържат вещества от водорасли, действат като мощно средство за намаляване на апетита, като могат да го понижат с между 20% и 30%.
5. Бананов шейк
Шейк от банан, бадемово мляко и пресен спанак е отлична рецепта за понижаване на апетита. Особено подходяща е след тренировка, тъй като помага и за възстановяване на тялото.
6. Зелен чай
Катехините, които съдържа, контролират нивата на глюкозата в кръвта и инсулина. Когато се стабилизират нивата на захарта, намалява вероятността да усетим остър глад.
Важно е да уточним, че тези напитки не могат да заместват храната и храненията. Но могат да се включат в диетата като помощно средство за контролиране на апетита и глада.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване