5 основни грешки в диетите за отслабване

otslabvane-savet

Според експертите по хранене, почти всички диети за отслабване се провалят заради тези пет грешки. Ако сте здрави, започнете диета и не успявате да отслабнете, вероятно има нещо, което не правите както трябва. Прегледайте тези пет често срещани грешки и ако разпознаете някоя, побързайте да я коригирате.

Грешка 1 – Броите прекалено детайлно калориите

Повечето изследвания показват, че подценяваме калориите, които приемаме и затова трябва да им обърнем внимание. Но когато говорим за отслабване, качеството на храната е по- важно от броя на калориите.

Концентрирайте храненето си около повече протеини и намалете простите въглехидрати. Увеличете пилешкото, киселото мляко, рибата, ядките.

Грешка 2 – Кара ви да правите няколко мини хранения през деня

Това сте го чували много често,че малките и чести хранения поддържат метаболизма активен. Но ако разпределите 1200 калории на шест хранения, може да сте си гладни през целия ден. Според повечето експерти по хранене, проблемът с шестте хранения на ден е, че лесно можем да приемем по- голямо количество храна.

Планирайте 3 пълноценни хранения през деня. Изберете по- простата формула на хранене.

metabolizam-uskorqvane

Грешка 3 – Ядете винаги едно и също

Монодиетите станаха особено популярни след изследване от 2011. По- късно изследвания обаче категорично ги опровергават. Според него, хората, които се ограничават в храненето си и винаги ядат едно и също, по- лесно се отказват от диетите си. Затова, бъдете много изобретателни в ежедневното си хранене.

Грешка 4 – Теглите се постоянно

Хормоналните промени причиняват задържане на течности и затрудняват определянето на точните килограми. Фрустрацията е много силна и рискувате да се откажете от диетата си.

Теглете се само веднъж седмично. Това е достатъчно, за да контролирате теглото си.

Грешка 5- Доверявате се повече на фитнеса, отколкото на храненето

Яжте по- малко, движете се повече, за да отслабнете. Но в този ред. Храненето е приоритетно за отслабването. 80% от успеха ви зависи от това, което ядете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване