10 диетични закуски за преди обед и следобед

Ако търсите диетични варианти за междинни закуски, които да са подходящи за диета за отслабване, или просто да не вредят на фигурата, сте попаднали на правилното място.

Междинните закуски се правят максимум два пъти дневно – едната е преди обед, към 10, 30- 11 часа, а втората следобед – към 16 часа. Ако искате можете да правите и двете, или само едната. А ако не изпитвате глад между храненията, можете и да ги пропускате.

Ето кои са най- подходящите варианти:

1. Ядки
Най- подходящите варианти са бадеми, орехи, шамфъстък, тиквени семки или кашу. Важното е да не приемаме повече от 5. Може също да комбинираме – 3 бадема и 2 ореха, например. В малки и умерени количества ядките са полезни за диетата за отслабване, но не трябва да прекаляваме с тях.

2. Плодова салата
Много подходяща комбинация е следната: няколко ягоди, половин банан, киви и ябълка. Нарязваме ги и е готово. А може и да се смесят с малко кисело мляко и да се поръсят с канела.

3. Домашни сокове
Приготвят се лесно у дома. Една много подходяща комбинация за отслабване е от един лимон, морков и портокал.

4. Шейк
Комбинацията от мляко и плодове е класика, а също много здравословно и подходяща за диетата за отслабване. Може към тях да се добави и малко чия.

5. Пълнозърнесто блокче
Препоръчителни са за хора, които тренират редовно фитнес. Но иначе, ако не спортувате интензивно, по- добре изберете някой от другите варианти.

6. Плодови хапки
Приготвят се като нанижем няколко вида плод на клечка.

7. Плодов желатин
Приятен десерт, който можем да консумираме в умерено количество.

8. Мини сандвич
Можем да го приготвим от пълнозърнест хляб, малко шунка, сирене, извара, филе от риба или малко месо. Също можем да му добавим зеленчук – парченца краставица, листо от маруля или листа от рукова и пр.

9. Сирене с ниско съдържание на мазнини
Няколко малки парчета сирене с една шепа грозде или половин домат и пр., е страхотна малка закуска.

10. Домашен диетичен сладкиш
Не трябва да съдържа захар, нито бяло брашно. Съставките трябва да са здравословни и да не са много калорични. Едно парченце от подобен вид домашен десерт е страхотно разнообразие в диетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване