Кога е по- добре да не се качваме на кантара

kantar

Понякога бъркаме грижата за теглото с мания по него. А маниите никога не са добри.

Много често свързваме ежедневното теглене на кантара с отслабване, забравянето за кантара – с напълняване.

Постигането на желаното от нас тегло става със здравословно хранене и правене на упражнения. Но колкото и да се теглим, няма да отслабнем, ако не води подходящия начин на живот.

Ето някои ситуации, в които е по- добре да не се теглим:

otslabvane-vajno

– Когато имаме хранително разстройство: Когато сме в такова състояние, е по- добре изобщо да не се качваме на кантара – най- добре е у дома изобщо да нямате. Придържайте се само към съветите на специалистите.

– Точно след почивка или период на преяждане: Само ще се паникьосаме и ще се обременим с излишни угризения. Върнете се лека полека към здравословния си режим.

– Когато започваме диета за отслабване: Ако сте започнали диетата, не се теглете всеки ден. Промените стават постепенно, а ако бързате, ще се фрустрирате и ще прекъснете диетата. Теглете се само веднъж седмично, на един и същ кантар, по едно и също време (най- добре сутрин на гладно), е едни и същи дрехи (може и без дрехи).

– По време на менструация или в предходните дни. В тези дни обикновено задържаме течности и кантарът може да ни отчете дори с 2 кг повече.

– Ако сте на терапия, която задържа течности, например хормонална или на кортикостероиди. Тези терапии предизвикват подуване. Затова, не е точното време да се теглите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване